Beskyt dig selv og din hud mod sygdom

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er selvfølgelig ikke nogen mennesker, der er interesserede i at blive syge, men vi gerne vil holde os sunde og raske, så kræver det også, at vi tager vores forholdsregler. Man skal selvfølgelig ikke blive fanatisk i forsøget på at undslippe virus og bakterier, men det går heller ikke, at man lader hånt om alle former for råd og vejledning. God hygiejne er et af de vigtigste våben, vi har, og der er også flere måder, hvorpå du kan beskytte din hud fra diverse sygdomme og infektioner. Det kan du få mere at vide om i denne guide.

Brug håndsprit

God håndhygiejne er noget af det allervigtigste at være opmærksom på, når man gerne vil undgå sygdomme. Vores hænder kommer i kontakt med rigtig mange forskellige ting i løbet af dagen, og derfor er det selvfølgelig nødvendigt at vaske hænder regelmæssigt. Men hvis du gerne vil have et supplement vand og sæbe, så kan hånddesinfektion være en rigtig god idé. Det er en stor fordel altid at have noget hånddesinfektion på sig, for det er ikke alle steder, hvor du har mulighed for at få vasket hænder. Køb hellere for meget end for lidt, for du vil altid kunne bruge det senere.

Plej dine hænder

For meget hånddesinfektion kan dog godt tære lidt på hænderne, og derfor er det vigtigt, at man også husker at pleje huden her. For nogle mennesker bliver det så slemt, at de faktisk får sår på hænderne, og det er ikke optimalt, hvis formålet er at undgå sygdom. Bakterier og andre fremmedelementer kan meget nemmere trænge ind i kroppen gennem sår og sprækker, så derfor er det en rigtig god idé at supplere hånddesinfektionen med en god fugtighedscreme. På den måde får du glatte og rene hænder uden risiko for hverken sår eller rifter.

Husk at rense dine sår

Man kan selvfølgelig ikke undgå at slå sig for altid, og alle mennesker oplever at få hudafskrabninger, blå mærker og andre skader. Det er en helt naturlig del af livet, men du kan alligevel godt gøre nogle ting for at undgå, at det udvikler sig til noget værre. I Danmark er det heldigvis relativt let at behandle infektioner og betændelse med penicillin, men sørg endelig for at rense dine sår, inden det kommer så vidt. Det går ikke at lade et sår sidde under plaster for længe, uden at det får noget luft, så husk også at skifte plaster regelmæssigt.

Brug en ordentlig sæbe

De fleste mennesker bader hver eller hver anden dag og bruger shower gel eller anden sæbe. Det er dog ikke altid en god idé bare at vælge den første og den bedste, man ser i supermarkedet, for nogle modeller indeholder desværre tilsætningsstoffer, der kan være allergifremkaldende. Køb hellere neutrale sæber og gerne nogle, der er godkendt af Astma-Allergi Danmark. På den måde slipper du for at blive syg senere, og du kan glæde dig over, at neutrale sæber ofte også er bedre for miljøet.