Disse to fødevarer er med til at give bumser

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste har problemer med bumser eller akne på et tidspunkt gennem deres liv, det er faktisk en hel normal hudsygdom. Det mange ikke ved, er at der findes nogle fødevarer der kan være med til at forøger bumse problemet og fremprovokere endnu mere provokation. Idet akne og uren hud er et indviklet problem, er det svært at forudse hvad der helt præcis giver et udbrud, men heldigvis bliver der forsket hver dag i hudpleje, derved har man fundet frem til to fødevarer der helt klart har en indvirkning på uren hud.

Mælkeprodukter

Mælkeprodukter er de fødevarer, der har vist sig at have mest betydning på bumser og akne. Mælk har mange væksthormoner i sig, som påvirker uren hud. Især mere fedtfattige mælkeprodukter skal man holde sig fra, idet koncentrationen af væksthormon typisk er højere i disse produkter. Helst vil vi anbefale helt at holde dig fra Mælk, og muligvis skifte over til havre- eller rismælk?

Måden mælk påvirker uren hud:

  • Stigning i væksthormon (præcis ligesom når man er teenagere, der sker der også en masse forskellige stigninger igennem væksthormoner.

  • Forøger inflammationen i kroppen.

  • Påvirker kroppens insulin niveau.

  • Øger olieniveauet i kroppen (Kan gøre huden mere fedtet).

Koffeinholdige drikkevarer

Der findes mange forskellige koffeinholdige drikke som vi drikker nu til dags fx kaffe, sodavand, energidrikke osv. Koffein forøger produktionen af stresshormonet Kortisol. Kortisol udskilles i kroppen som en reaktion på at hjernen opfatter noget som en ukontrolleret trussel. Stresshormonet bliver frigivet fra adrenalindepoterne, hvilket øger stress, og dette skaber en forandring som er med til at skabe uren hud.

Et for højt niveau af kulhydrater i de mange koffeinholdige drikke, kan også være med til at skabe forandringer i kroppen, som kan være med til at skabe bumser og akne. Det er præcis det somme som koffein, for det høje sukkerindhold skaber en unødvendig forandring i kroppen der forvirrer kroppen mere end den gavner og derved påvirker kroppen og huden på en negativ måde.

Koffein og det høje indtag af kulhydrater kan forstyrre din søvn. Søvn er der hvor din krop restituere og slappe af, præcis ligesom hvis man trænet, så skal man også slappe af, for musklerne har brug for at komme sig igen. Det har huden også, idet den har fået alle mulige påvirkninger i løbet af dagen bl.a. sol, temperatur skift og så videre.

Hvis du føler, du har brug for mere hjælp og information om bumser, akne og urenheder på din hud, så læs mere på Kærlighud de giver ekspertviden om alt inden fra hudpleje.