Går du op i økologi?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det bliver mere og mere in at tænke økologisk. Selv tænker jeg meget økologisk i forhold til mine fødevarer, men nok knap så meget i forhold til mine hudplejeprodukter. Ved hudpleje og make-up vil jeg have noget, som virker og som holder på min hud. Der er så stor kontrol og restriktioner både fra EU-lovgivning samt endnu strengere dansk lovgivning i forhold til skønhedsprodukter, så derfor er jeg ikke så nervøs, når det kommer til dette.

Noget der til gengæld bliver mere og mere in er økologisk tøj. Udvalget er endnu ikke så stort til kvinder, men især til børn er det virkelig blevet stort. Tøjindustrien er i top tre over mest forurenende industrier på verdensplan, så måske vi burde have mere fokus her end vi netop har på skønhedsprodukter.

Vi skal tænke os om

Selvom lovgivningerne i forhold til skønhedsprodukter har gjort det meste af tænkearbejdet for os i forhold til skønhedsprodukter, så skal vi selvfølgelig tænke os om og overveje, hvad vi vil smøre på vores hud. I tøjindustrien er lovgivningen ikke så streng (endnu) og derfor bør vi faktisk her tænke os endnu mere om, fordi lovgivningen ikke gør arbejdet for os. Et eksempel er, at ikke-økologisk tøj faktisk skal vaskes ca. 10 gange før alt skidt er ude af det. Det synes jeg selv er ret skræmmende.

Huden er det største område på kroppen, der optager, hvad vi enten smører på eller bærer. Det er derfor ret vigtigt, at vores tøj er af god kvalitet og ikke indeholder skadelige stoffer, når det skal i direkte kontakt med vores hud i så mange timer.

Design

Når det kommer til tøj, så kan vi ikke komme udenom at designet af selve tøjet har meget at sige, når vi køber tøj. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at der findes noget smart økologisk tøj og at der er et udvalg af varer. Dette kan du netop finde her, hvor der findes alt fra flotte kjoler til smarte bukser.