Guide: Undgå uren hud med disse tips

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Begynder du at skalle, efter du har været i bad? Får du en kæmpe bums i panden lige inden en stor og vigtig aften? Synes du selv din hud ligner noget, der er løgn? Mange oplever problemer med uren hud, fordi huden (især i ansigtet) er rimelig følsomt for udefrakommende faktorer. Det er de færreste, der overhovedet ingen problemer har, men det er bestemt muligt at minimere de problemer, du nu måtte have. Den mest øjeblikkeligvirkende løsning er hudplejeprodukter, der både giver resultater, men som heller ikke indeholder kemikalier og stoffer, der kan skade huden over tid. Hudpleje fra Pestle & Mortar er et godt eksempel på hudpleje, der både har fokus på resultater og sundhed.

Hvordan kan du rengøre huden?

Hvis du er mere interesseret i de mere naturlige og hverdagsagtige løsninger, kan du prøve nogle af disse muligheder:

  • Når du slikker sol, skal du holde øje med hudens reaktion på solens stråler. Solen kan både give en perfekt tan, men den kan også være skadelig for hud og helbred. Brug altid solcreme (mindst faktor 20).

  • Tilsat sukker i fødevarer gør at huden ældres meget hurtigere. Kroppen og huden er ikke vant til disse stoffer, da de ikke forekommer naturligt i naturen – prøv derfor at erstatte sukkeret med naturlige snacks som frugt. Andre fødevarer, der kan irritere huden i visse mængder: Brød, ris, pasta og hvidt mel.

  • Kaffe, rygning og alkohol er dårlige for helbredet, men de er også dårlige for huden. De udvasker vigtige og næringsrige stoffer fra huden. Især rygning lukker de små kar i huden, som tilføjer næring. Desuden skades celler i huden.

  • Noget så simpelt som at stresse mindre kan give bedre hus. Når du stresser, bliver huden også angrebet og bliver tyndere og tørrer.

  • Masser af vand. Vand er med til at hydrere huden indefra.