Husker du at rense dine børster?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange får ikke rengjort deres make-up børster, selvom de bruger dem hver dag. Er du en af dem? Det er spøjst, fordi vi ved godt, at hvis vi ikke får gjort rent i vores hjem, så samler der sig skidt og snavs. Vi vil endelig ikke have bakterier i hjemmet. Til gengæld glemmer mange ofte, at der netop samler sig skidt, snavs og bakterier i make-up børsterne. Derfor skal du huske at rense dem ofte. Du kan eventuelt få hjælp til rengøring i hjemmet her, så har du tid til at rense dine make-up børster.

Hvor ofte skal de rengøres?

Jeg anbefaler at du renser dine børster en gang om ugen for at undgå bakterier. Hvis du ikke får renset dine børster, så kan det ende med at din hud bliver irriteret og rødmer. Derudover kan det resultere i flere urenheder, fordi du kan smitte dig selv ved at have rørt på ét område på huden og dernæst over på en anden.

Hvordan skal de rengøres?

Når du skal rengøre dine børster, så kan du bruge forskellige produkter. Du kan få specielle shampooer lavet kun til dette, men du kan også bruge din almindelige shampoo, håndsæbe eller body shower. Det vigtigste er egentlig bare, at det bliver gjort. Du kan også spritte dine børster af. Dette kan du gøre en gang om måneden for at få dem desinficeret. Når du skal rense dine børster, så kan du købe noget hurtigt rens, som blot skal sprøjtes på børsterne og så tørres af i en serviet. Dette kan være en nødløsning, hvis du er presset på tid, men ikke en løsning, som skal bruges hver dag, da det ikke renser dine børster til bunds.

Hvis du oplever, at der falder et par hår af, så skal du ikke bekymre dig. Det er meget normalt især hvis dine børster er lavet med naturhår. Når du har renset dine børster, så er det vigtigt, at du vender hovedet nedad eller ligger dem ned, så der ikke løber vand ned i skaftet. Vandet kan nemlig opløse limen og derfor være skyld i, at hårene på din børste bliver løsnet.