Mænd skal også passe godt på deres hår

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er typisk en kvindelig ting at benytte lækre hårplejende produkter til at passe på sit hår. Det kan dog være en rigtig god idé for det mandlige køn at gøre det samme. Håret er nemlig skrøbeligt, og vind og vejr samt kost kan sætte sin spor på håret fylde og glans, hvorfor alle bør pleje det i ny og næ.

Det er dog kun de færreste mænd der faktisk tænker på at passe på sit hår, og det kan have sine konsekvenser. Mænd er nemlig ofre for at tabe håret helt genetisk betinget, og det kan fremprovokeres ved ikke at passe på sit hår, således det indtrænger i en tidligere alder, hvorfor man bør passe ekstra godt på sit hår hvis det ligger til familien at tabe håret.

Hvordan kan man passe på håret som mand?

Der er ikke meget forskel på, hvordan man passer på håret som mand eller kvinde. Kvinder har dog ofte længere hår, som også oftest udsættes for en del mere i form af styling produkter. Derfor er det også et meget større marked at henvende sig til det kvindelige publikum.

Generelt så gælder det om at holde igen med produkter som voks og hårlak, som skader håret og udsætter det for kunstige midler. Man behøver dog ikke at holde fuldstændig igen, så længe man bare regelmæssigt sørger for at vaske det grundigt ud.

Så er det også meget vigtigt at man sørger for at have kosten i orden, da det faktisk har meget at sige når det kommer til hvorvidt dit hår er sundt eller ej. Der findes en række kosttilskud som kan hjælpe dig på vej mod sundere og mere glansfuldt hår, men som regel så kan det gøres ved at rette lidt op på kosten og få nok omega 3 og B-vitaminer.

Er du udsat for mandligt betinget hårtab?

Hvis man begynder at tabe håret som ung mand, så kan det være meget svært at acceptere. Derfor er det også vigtigt at man tager vare om problem imens det opstår, for så er der nemlig en chance for at man kan udskyde det en hel del år, hvis bare man gør det rigtigt.

Her gælder det om at omlægge sin kostvaner og forsøge sig med produkter som minoxidil og propecia, da de er klart de bedste produkter på markedet til at håndtere hårtab. Det er dog vigtigt at man altid kontakter sin læge for at få professionel rådgivning omkring disse produkter, da specielt propecia kan komme med bivirkninger.

Hvis du allerede har tabt en masse hår, så kan det være næsten umuligt at få tilbage – i hvert fald på en naturlig måde. Her kan du få lavet en hårtransplantation, som i de fleste tilfælde kan give et meget naturlig og pænt udseende. Det er dog meget vigtigt at man gør sig en grundig research inden, da resultatet afhænger udelukkende af lægen der udfører det.

Og så husk at ar efter hårtransplantation kan fremkomme, hvorfor det er vigtigt at tager en grundig samtale med den praktiserende læge for at høre, hvad det har at sige for dig og eventuelt fremtidige hårtab der kan tvinge dig til en kort frisure. Heldigvis så er det også muligt at få behandling for disse ar, skulle de fremkomme.