Plejer du dine hænder nok?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I dag er der stor fokus på korrekt håndhygiejne. Vi skal alle vaske vores hænder ofte, hvilket kan være hårdt for vores hud på hænderne. Især hvis du er sygeplejerske, social og sundhedshjælper eller andet hvor dit job kræver, at du vasker dine hænder ofte. Endnu hårdere for hænderne er det, hvis du også spritter dem af efter hver gang du har vasket dem.

Tips til god håndhygiejne

Et par tips til en god håndhygiejne er, at du vasker hænder efter hvert toiletbesøg. Det giver næsten sig selv. Dernæst er det en god idé at vaske dine hænder efter du har været på diverse offentlige steder. Her menes der altså eksempelvis indkøbsture, bus/tog, daginstitutioner osv. Husk også at vask dine hænder efter du har pudset næse eller skiftet ble samt inden du skal lave mad eller spise. Der er utallige af tidspunkter, hvor det er en god idé at vaske sine hænder bagefter. For at begrænse de efterfølgende bakterier, så prøv at undgå at brug et håndklæde til at tørre dine hænder med. Dette er især, hvis du vasker hænder et offentligt sted. Her vil det være en god idé at bruge en håndtørrer som disse.

Husk pleje

Dine hænder bliver altså udsat for en del i løbet af en hel dag, og særligt dine håndled, hvis du bærer et ur på det. De mange gange du vasker hænder og eventuelt spritter hænder er hårdt mod dem. Derfor er det vigtigt, at du husker at pleje dem med en god creme. Et tip er at smøre dine hænder ind både morgen og aften. Hvis du har ekstra tørre hænder, så kan du også have en håndcreme med i tasken, så du altid kan give dem noget fugt. Jeg anbefaler Beauté Pacifiques Xtra Dry Skin Fix. Det er stadig den bedste creme, jeg endnu har prøvet til mine hænder. Det gode ved denne creme er, at den også kan bruges til alle andre steder, som er ekstra tørre.