Sådan behandler du psoriasis

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du kan ikke gøre for det – psoriasis er en arvelig sydom i kroppen og viser sig ofte på huden. Det smitter ikke, hvilket mange fejlagtigt tror. Mellem 2 til 3 procent af os danskere har det. Det er en af de mest almindelige hudsygdomme og der er en del forskning på området. Accepter dig selv som du er, du er meget mere en det. Det kan komme alle steder på kroppen og det er noget man lever med hele livet. Elsk dig selv som du er. Vil du gerne pleje din hud eller lindre, er der mange måder at gøre det på.

Hvordan opdager man psoriasis?

Der findes 8 forskellige psoriasisformer, Guttat psoriasis, der er dråbeformet phoriasis, plague psoriasis, der fremkommer som møntstore til håndfladestore plamager, hårbundspsoriasis, neglepsoriasis og invers psoriasis. Invers psoriasis opdeles i flere former. Lokaliseret pustuløs psoriasis (håndflader og fodsåler), generaliseret pustuløs psoriasis, acrodermatisk (fingre og tæer). Psoriasis, ses ved skællende røde knopper eller plamager. Det kan være du opdager hvidt skel. Sygdommen udløses tit i den yngre alder i forbindelse med en halsinfektion. Ved hårinfektion kan du vælge at få frisøren eller lægen til at se på, om du der er skel i håret eller om det er psoriasis flager. Hold også øje med gule ømme punkter på huden. Tænk også over dine vaner. Psykisk stress, alkohol og fedme er faktorer der kan have negativ indflydelse på psoriasis.

Hvad kan du selv gøre?

Der findes flere forskellige behandlingsmetoder. Lysterapi og klimaterapi, Lysterapi er med ultraviolet lys, hvor klimaterapi er behandlinger ved for eksempel det Døde Hav i Israel. Klimaterapi er mest udbredt til udbredte psoriasistilfælde og gigt. Mange vælger at starte med behandling med en salve eller creme til psoriasis. Mange foretrækker cremer der er drøje i brug, da disse er nemmere at påsmøre den tørre og skællende hud. Systemiske lægemidler er også en mulighed, ofte i form at pillebehandling. Denne behandling går ind og behandler kroppen systematisk. Modsat cremerne der behandler på det berørte område. Sidste metode er biologiske lægemidler, også kaldet biologiske stoffer, der sprøjtes ind i kroppen. Dette er en meget dyr metode, som startes på et hospital. Rådfør dig altid med en læge inden du påbegynder behandlingen.