Sid godt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For dig, der har et kontorjob, er kontorstolen vigtig. Du vil nok mene, at computeren er dit vigtigste værktøj. Det er den måske også i forhold til dit arbejde. Men i forhold til din krop og din sundhed, så er kontorstolen rigtig vigtig.

Når du sidder meget ned i løbet af en dag, er det vigtigt, at du sidder godt. Du skal sidde ergonomisk korrekt. Derfor bør du have en ergonomisk kontorstol. Du kan læse mere om ergonomiske kontorstole på https://ergonomisk-kontorstol.dk/.

Forebyg smerter

Mange timer dagligt i den samme stol kan give smerter. Når du sidder i den samme stilling og ikke får bevæget din krop, resulterer det gerne i ømheder eller smerter. Du bliver stiv i kroppen, og dit blodomløb bliver dårligere.

Ingen er interesseret i smerter og stivhed, og derfor skal du være opmærksom på det, hvis du har et stillesiddende arbejde. Sørg for, at du ikke sidder stille hele dagen. Rejs dig op, når du kan, og bevæg din krop, når du kan.

Brug stolen til at bruge kroppen

En god kontorstol gør det nemt for dig at bruge din krop. Du kan nemt rejse dig op fra den, og du har bevægelsesfrihed, når du sidder i den.

Tænk på at få bevæget forskellige dele af din krop, hver gang det er muligt. Skal du tænke over et problem et øjeblik, kan du udnytte tiden til at lave nogle benløft. Du behøver ikke at rejse dig op, men kan bare løfte benene fra siddende stilling.

En god kontorstol giver dig også den rette støtte, når du sidder ned. Den holder din krop i en sund vinkel og giver god støtte til ryggen.

Vær opmærksom på, at du ikke sidder og falder sammen, når du sidder ned. Ret ryggen. Prøv også at lade være med at spænde i skuldrene. Sid afslappet og ergonomisk fornuftigt.