Skal du på skiferie?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Så er der flere ting du skal huske at have købt inden du tager afsted. Først og fremmest skal du selvfølgelig have styr på udstyr til dig selv og hele familien. Dette inkluderer først og fremmest varmt overtøj, så I ikke kommer til at fryse imens I står på ski. Hvis du endnu ikke har helt styr på tøjet, så kan du se et stort udvalg her. Dernæst er det vigtigt, at din hudpleje er i top, når huden udsættes for minusgrader.

Hvad skal du gøre?

Du har måske hørt, at du skal anskaffe dig vandfrie cremer for at undgå frostskader på huden, når du er på skiferie og ude i minusgrader. Dette er til dels en myte. Det er rigtigt, at en creme med højt vandindhold kan give frostskader på kinderne, hvis du smører det på, mens du er udenfor eller lige inden du går ud. Det vand som endnu ikke er trukket ind i huden eller er fordampet, kan nemlig fryse til is og dermed lave frostskader. Dog er vand fra cremer fordampet efter ca. 20 minutter og derfor er det blot vigtigt, at du smører din creme på i god tid. På den måde sikrer du dig at vandet er fordampet og dermed er det ikke et problem.

Hvis du har brug for en creme til at have med udenfor, så kan du her købe en uden vand i. Du skal dog være opmærksom på at vandfrie cremer ikke giver næring på samme måde til huden, så derfor vil jeg ikke anbefale udelukkende at bruge dette.

Din hud har stor tendens til at tørre ud, når den er ude i frostgrader og derfor er det netop vigtigt, at den får masser af næring, når du kommer indenfor. Så husk at pak en god fugtmaske, som du kan bruge om aftenen inden du går i seng efter du har været ude hele dagen.