Strik dit eget tøj som er godt for huden

strikketøj

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er blevet meget moderne at strikke sit eget tøj. Det er både hyggeligt, afslappede og forholdsvist billigt at strikke sit eget tøj. Når du først har lært teknikkerne, tager det ikke lang tid at strikke sin egen trøje eller andet. 
Men hvis du ikke vælger ordentlige materialer, kan du risikere at din hud bliver irriteret, og begynder at klø og i værste tilfælde give udslæt.  

Bestil stofprøver inden 

Det kan være en god at bestille en stofprøve, inden du bestiller større mængder garn. Dette kan gøre at du kan teste om kvaliteten er i orden og om det er noget din hud kan tåle. Du kan næsten mærke det fra starten, hvis din hud afviser stoffet, så vil det føles ubehageligt at have mod huden. 
Lad det sidde på huden i et stykke tid og se hvordan det reagere. 

Køb økologisk  

Hvis du køber økologiske materialer, slipper du får at de indeholde alle mulige kemikalie stoffer, som kan irritere huden.  

Garn som ikke kradser 

Vil du købe garn der ikke kradser, så er der en række garnkvaliteter, du skal være særligt opmærksom på. Disse typer garn kradser ikke og er gode for huden: 

  • Bambusgarn 
  • Mælkegarn 
  • Silkegarn 
  • Viskose garn 
  • Akrylgarn 

Leder du efter kradse fri garn, kan du med fordel vælge et af disse materialer.
Nogle kan dog have så sensitiv hud at selv disse typer garn også kan kradse, men så vil næsten alle typer garn kradse.
Selvom bambusgarn, mælkegarn, silkegarn, viskose garn og akrylgarn ikke er kendt for at kradse, så kan vi naturligvis ikke garantere, at garnet ikke kradser. Kigger du på to garnkvaliteter, der er fremstillet af samme materiale, så skal du bemærke, at der kan være stor forskel på forskellige garnkvaliteter i forhold til om det kradser.