Styrk din hud med collagen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste mennesker stifter sandsynligvis bekendtskab med hudpleje på et eller andet tidspunkt i deres liv. Måske som lille barn med tør hud, måske som teenager med acne, eller måske først som ældre når de første rynker begynder at vise sig. Uanset hvad vil man formentlig hurtigt opdage, at en god hudplejerutine ikke kun gør gode ting for kroppen, men også for sindet. Der er nemlig få ting, der kan slå at gå hjemmefra om morgenen og vide, at man bare ser rigtig flot og frisk ud. Men en sund hud kommer ikke af sig selv, og derfor er det vigtigt, at du gør selv en indsats for at passe på den.

Hvad er collagen?

Hvis du ønsker dig en hud, der stråler, så kan du eksempelvis overveje at benytte dig af collagentilskud. Dette kan ofte købes som pulver, som let kan tilsættes din havregrød eller en god smoothie, så det er ikke engang nødvendigt med cremer og serum for at give din hud et ekstra skud collagen. Med marine-collagen kan du styrke din hud og krop indefra.

Derfor er collagen så godt

Selvom forskningen ikke er fuldstændig entydig, så er der undersøgelser, der tyder på, at collagen spiller en rolle for både sårheling og spændstighed i huden. Dette skyldes sandsynligvis, at collagen faktisk er en vigtig bestanddel af vores hud i forvejen, og altså ikke kun noget vi får via tilskud. Collagenen bliver dannet af vores hudceller og spiller flere roller for vores hud, bl.a. fordi det fungerer som byggesten i brusk og knogler. Et forsøg har da også vist, at collagen kan styrke hudens hydrering og på den måde være med til at hindre aldringstegn. Du kan altså sagtens investere i noget godt collagenpulver og gøre det til en integreret del af din hudplejerutine.