Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
En stor del af den danske befolkning døjer i dag med psykiske lidelser. Både unge som gamle kan være belastet af psyken. Måske kender du nogen som har haft eller stadig lider af det. Måske er der nogen tæt på dig som du ikke ved går og tumler med noget. Eller måske har du selv været i en periode, som var svær.
Personlighedsforstyrrelse
Der findes en lang række af psykiske sygdomme. En af dem som mange unge lider af, er borderline.
Borderline er en personlighedsforstyrrelse, som er et afkast af en eller flere traumer fra fortiden. Lidelsen går ind og forstyrrer, hvordan mennesket interagerer og omgås sine medmennesker og omgivelser. Det ses ofte gennem impulsive handlinger og usikkerhed omkring sig selv og andre. Heldigvis er det en lidelse som kan kureres.
Det hjælper at snakke med nogen
Borderline er som sagt en psykisk lidelse med en udvej. Det er muligt at helbrede folk, men det sker selvfølgelig ikke, hvis der ikke bliver taget hånd om det. Det kan være svært og grænseoverskridende at skulle snakke med nogen om noget så personligt.
Psykologer der er specialiseret inde for borderline har et højt ønske om at hjælpe og forebygge de udfordringer, som patienterne lider under. De har nogle redskaber og værktøjer, som man ikke finder hos venner og familie.
Det er derfor vigtigt som borderline patient at man tager det skridt og tager imod den hjælp som tilbyder sig.
De pårørende kan hjælpe
Som pårørende kan det også være behjælpeligt at få et større indblik i borderline, så du bedre kan forstå vedkommende. Det vil give ro og indsigt fra begge sider og man ville kunne undgå meget frustration og uforståelighed.
Det er vigtigt som pårørende, at du er klar over hvad der sker når en borderlinepatient agerer uden for det normale, så du bedre kan håndtere situationen.