Træn derhjemme med en pull up bar

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du gerne vil træne derhjemme, er en pull up bar en genial løsning. Den fylder ikke særligt meget, er relativt nemt at montere og så er den helt fantastisk til overkropstræning. Derudover kræver baren – som udgangspunkt – ikke vægtskiver eller lignende. Modstanden udgøres alene af din kropsvægt. Måske lyder det som en omgang barnemad, men det er faktisk en rigtig svær øvelse.

Hvis du gerne vil have din egen pull up bar, kan du købe den på https://pull-up-bar.dk/

Så mange muskler aktiverer du, når du laver chin-ups

Chin-ups er en såkaldt sammensat øvelse. Det er den fordi, at du bruger flere forskellige muskler samtidig, når du træner chin-ups. For at være helt præcis, så bruger du faktisk samtlige overkropsmuskler. Så selvom øvelsen måske ser nem ud, så træner du faktisk alle muskelgrupper fra maven til armene. Derfor er det en særdeles effektiv og god øvelse.

Hvordan laver jeg en ordentlig chin-up?

Når du har fået sat baren op, er du klar til at gå i gang med øvelsen. Du skal starte med at tage fat i baren med hænderne. Her skal der være en smule mere end en skulders bredde i mellem dem. Herefter skal du trække dine skuldre ned. Det lyder måske underligt, men du skal prøve at se, om du kan samle dem på ryggen. Når du gør dette, får du nemlig aktiveret dine rygmuskler mere og dine nakkemuskler mindre. Når du så hænger i strakt arm, skal du hive dig selv op. Du skal fortsætte indtil, at din hage er over baren. Herefter sænker du dig ned igen, så du igen hænger i strakte arme.

Skulle det ske, at du synes, at øvelsen ikke er svær nok, kan du gøre dig selv tungere ved at tage en vægtvest på. Du kan købe en på https://vaegtvest.dk/